Lessen

De lessen van DJKD zullen starten met een warm-up van ongeveer 10 minuten.

Deze bestaan uit onder meer uit het oprekken van de spieren van de boven/onderarmen(Triceps), bovenbenen(Buttock/Hamstring) en variaties.

Daarop volgt een korte loop of springsessie afgerond met push-ups, sit-ups en squats.

Ook tijdens de training wordt er geregeld een push up sessie gedaan van tussen de 10 en 20 push-ups op gevarieerde manieren.

De training zelf zal in de eerste periode veel gewijd zijn aan de basis technieken binnen het Jun Fan Jeet Kune Do ,

zoals deze door Bruce Lee zijn samengesteld als richtlijnen, daarbij kun je denken aan Boksen, Kickboksen, Afweer,

Block en Dekkingstechnieken, voetenwerk en ook houdingen en standen.
Gaanderweg zal er meer worden uitgebreid naar onder meer “Trapping”,”Grappling” immobilisatie, Klem en worptechnieken.

Deze technieken zijn veelal uit vechtkunsten zoals o.a Ninjutsu, Pencak Silat, Wing Chun en Karate, een aantal van de vechtkunsten die ik in de loop der jaren bij verschillende scholen heb getraind. Meer daarover lees je op de pagina “Instructeur“.

Ook zijn er sparringsessies waarbij het de bedoeling is dat er gebruik wordt gemaakt van bescherming zoals scheen/hoofdbeschermers en handschoenen (MMA) deze dient men zelf aan te schaffen, en kunnen eventueel bij DJKD besteld worden.

 Let wel dat er in overleg met elkaar wordt besproken wat de mate van contact is en op eigen risico m.b.t evt. blessures.”

Als afwisseling op deze sparringsessies zullen er ook geregeld situaties worden gesimuleerd, om zo dicht mogelijk de realiteit van een straatsituatie te benaderen o.a met verschillende posities en houdingen en meerdere tegenstanders.